امروز به اتفاق گروه لاستیک سازی بیتا بسپار آرسین یکی دیگر از الاستومرها را مورد بررسی قرار داده ایم که در این مقاله به صورت کامل آن را شرح خواهیم داد در ادامه مقاله همراه باشید تا با الاستومر لاستیک پلی ایزوپرن چیست؟ آشنا شوید.
لاستیک پلی ایزوپرن چیست؟
ویژگی های لاستیک پلی ایزوپرن
کاربرد لاستیک پلی ایزوپرن
لاستیک پلی ایزوپرن چیست؟
پلی ایزوپرن به پلیمرهایی که با پلیمریزاسیون ایزوپرن تولید میشوند گفته میشود.
درواقع چهار ایزومر مختلف تشکیل میشود. سیس و ترانس از انواع آن می باشد که سیس مواد اصلی لاستیک طبیعی می باشد. و ترانس مواد اصلی گوتاپرکا است.
پلیایزوپرن، یک پلیمر دیاِنی است، یعنی پلیمری است که از مونومری حاوی دو پیوند دوگانهی کربن-کربن ساخته شده است. مانند اکثر پلیمرهای دیانی، این پلیمر نیز دارای یک پیوند دوگانهی کربن-کربن در زنجیر اصلی است. پلیایزوپرن را میتوان از شیرهی درخت هوآ استخراج نمود، اما میتوان از طریق پلیمریزاسیون زیگلر-ناتا نیز این ماده را تهیه نمود. این پلیمر، نمونهای نادر از یک پلیمر طبیعی است که ما میتوانیم آن را تقریباً به خوبی پلیمر به دست آمده از طبیعت، تولید کنی.
ایزوپرن هیدروکربنی نسبتاً رایج در محیط است. گیاهان ، جلبک ها ، باکتری ها و حیوانات قادر به سنتز و انتشار آن هستند ، حتی بیشترین قسمت بازدم را نیز تشکیل می دهند. توده های سبزیجات اصلی ترین تولید کننده و ساطع کننده ایزوپرن هستند و از آن در مکانیزم های مقاومت در برابر گرمای خارجی استفاده می کنند.
ویژگی های پلی ایزوپرن
پلی ایزوپرن در دو نوع طبیعی و مصنوعی وجود دارد که الاستومرهای ارزانی هستند.
این الاستومر مقاومت خوبی در برابر خستگی پس انتخاب خوبی برای کاربردهای دینامیکی در دماهای پایین است. دارای استحکام کششی، مقاومت در برابر سایش،
پلی ایزوپرن مصنوعی از نظر شیمیایی مشابه استحکام کمتری نسبت به طبیعی دارد اما خواص بهتری در دمای پایین دارد
کاربرد پلی ایزوپرن
لاستیک ایزوپرن به دلیل استحکام فوق العاده و مجموعه فشرده سازی عالی، ماده ترجیحی برای بسیاری از کاربردهای مهندسی است. کاربردهای معمولی شامل پایههای ضد لرزش، کوپلینگهای محرک، لاستیکها، فنرها، بلبرینگها، نوارهای لاستیکی و چسبها است.
گوتا پرکای طبیعی و ترانس ۱،۴-پلیایزوپرن سنتز شده برای توپهای گلف استفاده میشود. لاستیک طبیعی و سیس-۱،۴-پلیایزوپرن سنتزی برای الاستومر استفاده میشود.